De maaltijden
Heerlijk eten is een belangrijk onderdeel van onze vakanties!
Bij Griekenlandaanzee zijn de maaltijden een belangrijk onderdeel voor het welslagen van uw vakantie. Tijdens de maaltijden, komen alle deelnemers bij elkaar. Zodoende kunt u ook de cursisten van de andere workshops en de docenten wat beter leren kennen. Wij eten gezamenlijk met onze groep, de meeste dagen in het restaurant Aigialos. Wij bieden bijzondere, door onszelf samengestelde Griekse menu’s, bereid met verse producten en gezonde ingrediënten. Alles wordt vers bereid door eigenaresse Katharina en haar team. Zo mogelijk houden we ook rekening met vooraf opgegeven dieetwensen.
Ontbijt bij het hotel
De dag begint met een uitgebreid ontbijt: koffie, thee, melk, jus d’orange (van eigen sinaasappels) en heerlijk versgebakken brood van de lokale bakker. Er is ook vers fruit, müesli. tosti’s en natuurlijk de bekende romige Griekse yoghurt. Ontbijt wordt geserveerd van 8.00 uur tot 10:00 uur. Bij Aristotelis kun je ’s middags bij het zwembad eventueel ook een drankje bestellen.
Koffie, lunch en consumpties
Om 11.30 uur is er een koffiepauze en bieden filterkoffie, thee en zelfgebakken cake of koekjes in de beachbar van Aigialos. Wil je liever een cappuccino of bijv. een ijskoffie bestellen, dan kun je dat eventueel op rekening doen en gelijk afrekenen. De bar is de hele dag open en er kan ook worden betaald per pin.
Na afloop van de workshops om twee uur, gebruiken we daar ook een heerlijke lunch. Deze wordt als buffet geserveerd. Zodra je klaar bent bij de workshops, kun je aanschuiven en gelijk je lunch halen bij het buffet. Aan tafel serveren we water en wijn. Heb je zin om je lunch mee te nemen, dan is dat mogelijk want er zijn ‘takeaway’ bakjes voorhanden, voor diegenen die ’s middags nog wat willen ondernemen.
Gedurende de dag kunt u ook zelf consumpties bestellen: cappuccino en espresso, cocktails, bier en fris, wijn, ouzo en ook ijs. Deze consumpties kunnen per pin of cash worden afgerekend. Alle appartementen zijn voorzien van een koelkastje.
Diner
’s Avonds om 19.30 uur dineren we met elkaar, meestal bij Aigialos. Eenmaal per week dineren we in andere bijzondere taverna (‘Kalogerikon’ ofwel ‘Tassos’ de naam van de eigenaar), dat zich op korte loopafstand van Aigialos bevindt. Voor elke dag hebben wij een ander menu samengesteld, dat bestaat uit een of meer hoofdgerechten, salades, dips en/of bijgerechten. Zodoende kunt u genieten van een zeer gevarieerd scala aan bekende en vaak ook onbekende Griekse specialiteiten. Tijdens het diner schenken we bronwater en heerlijke lokale wijn: rood, wit en soms ook rosé, afkomstig uit Nemea, het bekende wijngebied in de omgeving van Korinthe.
Vegetarisch / voedselallergie
Voor de vegetariërs is er altijd veel keus bij de maaltijden. Tijdens de lunch worden nauwelijks gerechten met vlees aangeboden. Bij het diner bieden we altijd een verscheidenheid aan vegetarische gerechten zoals gestoofde, gegrilde of gekookte groenten, salades en dips, veelal gecombineerd met een keuze uit een vlees- en/of visgerecht.
Voor gasten met speciale voedingswensen vragen we om dat bijtijds aan te geven en zo mogelijk houden we daar rekening mee. Hebt u om medische redenen een afwijkend dieet nodig, zoals bijvoorbeeld een strikt glutenvrij, of lactosevrij dieet, dan kunt u dat aangeven op het reserveringsformulier. Wij bieden zonodig een alternatief gerecht en berekenen daarvoor dan een toeslag van € 7,50.