Docenten en medewerkers
Nick van den Berg
Organisatie & management
Nick van den Berg, directeur/eigenaar van Miniati, kwam voor het eerst in Griekenland in 1974. Een aantal jaren werden daar de vakanties doorgebracht en in 1980 vestigde hij zich in Athene en opende met een Nederlandse en twee Griekse compagnons cafe Witofski, een van de eerste nieuwe stijl grand-cafés in de binnenstad. In 1986 vestigde hij zijn atelier op Miniati street in Athene, waar hij zich in eerste instantie vooral bezig hield met interieurontwerp en de productie en verkoop van meubels en verlichtings- en interieurprojecten. De activiteiten breidden zich later vooral uit in de marmersector (zie Over Miniati). Het vele reizen met klanten naar Griekenland leidde tot nieuwe activiteiten, zoals de organisatie van een studiereis voor de Nederlandse Steenhouwers Bond en de productie van een bedrijfsfilm over marmer en resulteerde uiteindelijk in de oprichting van Vivari Sculpture. De eerste beeldhouwvakantie vond plaats in 1995 en later volgden tal van andere workshopreizen met thema’s als mozaïek, filosofie, schilderen, creatief schrijven, fotografie en culinair. Nick is zelf ook enthousiast amateur beeldhouwer en fotograaf.
Suzana Gulevska
Organisatie & management
Suzana woont sinds 2005 zowel in Nafplion als in Nederland en spreekt beide talen vloeiend. Zij houdt zich o.a. bezig met het dagelijkse management van Griekenlandaanzee, en begeleidt zij de excursieweken. Daarnaast organiseert met haar eigen onderneming JUMP Travel (rond)reizen en actieve reizen in Griekenland en Macedonië. Samen met fotograaf Sjaak Henselmans organiseert en begeleidt zij een aantal fotografierondreizen. Ook staan er een aantal rondreizen en actieve wandelvakanties op het programma.
Kijk voor meer informatie op haar website www.jumptravel.eu
Carla Peperkamp
Beeldhouwen in steen
Met als achtergrond de Hoge School voor de Kunsten Amsterdam, afdeling Mime, en de lerarenopleiding handvaardigheid en textiele werkvormen aan de Witte Lelie, heeft Carla zich daarna met de meest uiteenlopende activiteiten beziggehouden, zoals decorbouw en workshopvakanties en is zij ook oprichtster van de Kinderpret in de OCCII.
Sinds 1999 is zij vooral actief in de Beeldhouwwereld in combinatie met Bos- en Natuurbeheer. Bos en Beeld. Zij werkt meestal in steen en exposeert regelmatig. Ook was zij een aantal jaar werkzaam bij de Beeldhouwwinkel in Amsterdam. Meer informatie en beeldmateriaal van haar werk kunt u vinden op haar website
Leen Kessels
Beeldhouwen in steen
Zij heeft zowel de opleiding Beeldhouwen als Restauratie Beeld en Steen gevolgd aan de Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Sinds 2001 is zij in Utrecht gevestigd als vrij kunstenaar, exposeert regelmatig en geeft ook beeldhouwles in haar atelier. U kunt werk van haar zien en meer informatie lezen op de website.
Henk Korthuys
Beeldhouwen in steen
Opgeleid als tuinarchitect en zodoende geoefend in het driedimensionaal denken.
Vond 25 jaar geleden de steen om dat 3D denken om te zetten naar een tastbaar beeld in steen.
Woont en werkt nu in België en heeft daar samen met Manon Huguenin een eigen atelier, beeldentuin en expositieruimten. Hij gaf jarenlang beeldhouwles en workshops.
Deed mee aan diverse beeldhouwsymposia en werken van hem zijn te vinden in de openbare ruimte van Nederland, België, Ierland en Slovenië.
Manon Huguenin
Beeldhouwen in steen
Emoties in steen
In de aders van allerlei soorten marmer en stenen die de kolossale krachten tonen die onze planeet hebben samengesmolten en geperst heeft Manon Huguenin het ideale materiaal gevonden om de kracht van de emoties te tonen die stromen in de mens.
De curven en lijnen van het menselijk lichaam die zich wringen, zich verheffen, heroriënteren en samentrekken uiten de emotie zelf: verdriet, blijheid, genot, compassie, verlangen of samensmelting in passie…
Lisanne Sloots
Schilderen en tekenen
Na de 1e graads lerarenopleiding is beeldend kunstenaar Lisanne Sloots zich steeds meer gaan toeleggen op het werken met aardse materialen. Nu stookt zij haar eigen houtskool uit diverse houtsoorten en onderzoekt de verschillen en hoe het is om daarmee te werken.
De lessen die zij nu al ruim tien jaar geeft zijn individueel gericht en de eigen ontwikkelingsvraag van de cursist staat centraal. Het gaat er tenslotte om dat je een uitdrukking vindt voor dat wat jou bezighoudt. Je kunt op elk niveau instappen om van daaruit je eigen teken/schilderwerk te ontwikkelen.
Kijk ook op www.lisanne-sloots.nl
Maud Quaedvlieg
Schilderen en tekenen
Maud Quaedvlieg werkt als fulltime kunstenaar in Breda. Zij studeerde vrij schilderen en monumentale vormgeving aan de kunstacademie St. Joost in Breda en vrij schilderen en grafiek aan de WBK (Werkplaats voor Beeldende Kunsten) in Den Haag. Ze geeft ruim 30 jaar schilder- en tekenles zowel op locatie als in haar atelier en steeds daagt ze je uit om de avontuurlijke reis te aanvaarden: de reis naar de onbekende paden van de Verbeelding…
Maud’s specialisatie is schilderen in acryl. Ook werkt zij in aquarel, met houtskool en Siberisch krijt.
Maud begeleidt alle deelnemers persoonlijk en individueel op basis van jouw wens.
Of je nu tekent of schildert naar de waarneming (dat wat je in de omgeving ziet), of juist naar de fantasie (dat wat je in je hoofd hebt aan ideeën), of wanneer je intuïtief schildert: altijd is het je eigen beeldtaal waar het om draait.
Er kan gewerkt worden met acryl, aquarel, inkt, krijt, houtskool, pastelkrijt of potlood óf met een mix van deze materialen.
Op het eind van de dag wordt het werk samen bekeken en besproken.
Martin Coppes
Schilderen en tekenen
Martin is beeldend kunstenaar en docent tekenen aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). Hij is in 1976 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Martin is een veelzijdig kunstenaar met een kleurrijk oeuvre, geïnspireerd door zijn internationale achtergrond. Hij heeft diverse stijlen, technieken en formaten verkend. Zijn werk is overwegend figuratief, maar bevat ook abstracte elementen. Martin exposeert regelmatig en geeft al vele jaren workshops en begeleidt groepen tekenaars en schilders in Nederland en in Griekenland.
Recent is er een boek verschenen over zijn leven en werk (verkrijgbaar bij Kunsthandel Peter ter Braak). Zijn werk en CV kun je bekijken zijn website.
Maud Masselink
Portret tekenen / Schilderen en tekenen
Monique Vink
Boetseren in was en klei
Monique Vink heeft na jaren bloemiste te zijn geweest het roer omgegooid en zich geheel gestort op het maken van beelden. Een nieuwe passie die zij nu al weer 12 jaar beoefend. In Schagen een groot atelier waar ze dagelijks les en workshops geeft.
Er wordt in het atelier gewerkt met boetseerwas met het uiteindelijke resultaat een beeld van brons en er wordt geboetseerd met klei.
Altijd opzoek naar de emotie en beweging in een beeld.
Annemiek Collin
Portret- en modelboetseren
Annemiek is als beeldend kunstenaar afgestudeerd in 1982 aan de academie in Maastricht in de richting Plastisch Vormgeven en in 1987 aan de academie van Arnhem als eerstegraads docent. Zij maakt sculpturen van brons, keramiek, metaal en van combinaties van deze materialen. In de loop der tijd zijn er twee belangrijke richtingen in haar werk aan te wijzen: het vrije werk en de opdrachten. De vrije beelden zijn geïnspireerd door natuur en architectuur, waarbij ze speelt met trefwoorden als: groei, beschutting, reflectie, lijnenspel, spanning, harmonie. Het beeld ontstaat vaak uit contrasten van beeldende en architectonische elementen. Ze maakt ook veel portretten waarbij haar passie ligt in het verbeelden van de essentie van die specifieke mens, waarbij de gelijkenis een grote rol speelt. Haar monumentale werk staat veelal op locatie. De monumenten zijn meestal in opdracht vervaardigd in nauwe samenspraak met de opdrachtgevers.
Dorette Giling
Mozaïek & Keramiek
Als kind al wilde Dorette beeldend kunstenaar worden. Haar handen wilden voortdurend maken, tekenen, schilderen, werken met klei, glas of combinaties daarvan. Haar werk is autonoom, een vaas die geen vaas meer is, maar een autonoom beeld. Maar ze werkt ook toegepast. Een kunstzinnige bank, een fontein, een beeld ter verfraaiing van een binnen- of buitenruimte, daarbij inspelend op de architectuur. Of een lamp, bestaande uit planten in kunststof gegoten. Zowel autonome als toegepaste beelden hebben haar interesse. Zij combineert haar vrije werk met opdrachten en docentschappen bij Scholen in de Kunst in Amersfoort en de Kleiacademie in Amsterdam.
Karien Kortenhorst
Edelsmeden, sieraden en objecten
Na de technische opleiding voor goudsmid is Karien in 1993 afgestudeerd op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, 3D Design. Ze geeft al ruim twintig jaar cursussen en workshops aan verschillende culturele centra in het land. In 2006 maakte ze samen met een collega de televisiecursus Het mooiste sieraad maak je zelf voor omroep Teleac. In 2004 werkte ze in Zuid-Afrika om daar met cursisten van heel verschillende achtergronden sieraden te maken, onder de titel Weird about wire, in samenwerking met de Stellenbosch University, de Mondriaan Stichting en de Nederlandse ambassade. Een van deze cursisten, een jongen die op straat zijn voorwerpen van gevlochten metaaldraad verkocht, bleek een talent. Hij is afgestudeerd aan de afdeling Jewellery van de Stellenbosch Universiteit en heeft daarna zijn mastersopleiding in Denemarken afgerond.
Karien’s autonome werk heeft zich ontwikkeld van draagbare sieraden naar theatrale sculpturen zoals grote hoofdtooien. Daarna bleek het lichaam zelf als betekenisdrager, bron te zijn voor haar werk. Tegenwoordig wikkelt zij metaaldraad op zo’n manier dat er transparante volumes ontstaan. De lucht wordt omkaderd zodat ruimte zichtbaar wordt en betekenis krijgt.
Mirjam Koot
Fotografie / Fotografierondreizen
Mirjam Koot woont met haar gezin op een melkveehouderijbedrijf bij Schermerhorn, en werkt parttime als paraveterinair bij een dierenkliniek.
Daarnaast is zij fotograaf bij WijKijkenSamen, een bruidsfotografieduo.
Mirjam neemt regelmatig fotografie-opdrachten aan, onder andere bij melkfabriek Cono (de maker van Beemsterkaas) en bij een sieradenontwerper.
Sinds 2012 is zij voorzitter van fotoclub Fotovrienden Westfriesland.
Zij een gepassioneerde reisfotografe en vindt de combinatie reizen en fotograferen de leukste!
Sjaak Henselmans
Fotografie / Fotografierondreizen
Sjaak Henselmans raakte rond 1980 geboeid door de fotografie. Zijn aandacht richtte zich aanvankelijk op het maken van vrij werk, wat leidde tot een aantal tentoonstellingen in Amsterdam. In 1984 maakte hij van fotografie zijn beroep, eerst nog bij een publiciteitsbureau maar vanaf 1990 als zelfstandig architectuurfotograaf. Sindsdien werkt hij voor een reeks van gerenommeerde architectenbureau’s, projectontwikkelaars en uitgeverijen. Zijn foto’s verschijnen regelmatig in architectuurtijdschriften in binnen- en buitenland. Enkele van zijn opdrachtgevers: ING Real Estate, Bouwfonds, Sigma coatings, BPF-Bouwinvest, DTZ Zadelhof, Cobraspen, Hemels Publishers, Scripta Media, Cascade, Vera Yanovshtchinsky Architecten, Min2 Bouwkunst, Kokon Architecten, ONX architecten, Korteknie/Stuhlmacher, Arcam.
Patty Rijckaert
Grafiek / Ecoprint & Cyanotype
Lisa di Campli
Tiffany en brandschilderen
Lisa is geboren en getogen in de VS, bij Philadelphia, en woont nu elf jaar in Nederland. Haar opleiding heeft ze genoten aan de Drexel University, Philadelphia, USA en de Université Libre de Bruxelles, België. Sinds tien jaar werkt ze met glas en heeft ze in Den Haag haar eigen glasatelier: Di Campli Glas Studio. Ook is zij mede-directeur van een groothandel voor glasbenodigdheden: PELI Glass Products. Met collega Peter Heijman geeft ze workshops brandschilderen. Haar nieuwe werk omvat voornamelijk gebrandschilderd werk, maar ook 2-dimensional fusing, glas-in-lood, tiffany stijl en slumping. Ook werkt Lisa als freelance schilder aan restauratieprojecten van oude ramen in kerken en monumentale gebouwen.
Karin
Massage
Karin ‘apo tin Ollandia’, zo noemen de Grieken deze humorvolle blonde Haagse. Karin woont in de zomermaanden in Griekenland en komt op afspraak bij ons in het hotel om massages te geven aan onze gasten. Ze is gediplomeerd sportmasseur maar bouwt in haar massages ook andere ontspanningstechnieken in (hot-stone massage, voetreflexologie). ’s Middags heerlijk een uur ontspannen en je lekker laten verwennen na een ochtend hard werken in de workshops. Laat dat maar aan Karin over!
Eva de Hilster
Grafisch vormgever
Eva is naast onze grafisch vormgever ook een vaste gast. Zij volgde haar opleiding aan het Grafisch Lyceum Amsterdam met als specialisatie typografie. In 2009 kwam zij voor het eerst op vakantie en is daarna bijna elk jaar weer teruggekomen voor de workshops Beeldhouwen en Edelsmeden. In 2011 is zij ook als grafisch vormgever voor Griekenlandaanzee aan de slag gegaan.
Inmiddels heeft zij alweer 10 jaar haar eigen grafisch bedrijf en verzorgt naast vormgeving ook drukwerk en websites.
Daarnaast werkt zij aan haar eigen kinetische objecten en draadobjecten waar ze soms ook mee exposeert.